Τα ακριβότερα γλυκά του κόσμου

Το επιδόρπιο αυτό ονομάζετε " THE FORTRESS AQUAMARINE "
( Η Ακουαμαρίνα του Φρουρίου)
Πρωταγωνιστής στο γλυκό αυτό μια πολύτιμη πέτρα (ακουαμαρίνα 80 καρατίων), που αναπαύεται πάνω σε έναν λεπτό σκελετό από σοκολάτα, η οποία σχηματίζει την φιγούρα ενός τοπικού ψαρά, σήμα κατατεθέν του θερέτρου.
Θα το βρείτε στην Σρι Λάνκα, στο εστιατόριο Wine3 at the Fortress.
Τιμή : 14.500 $, και το σκέφτεστε, να μην σας αρέσει σαν γεύση και να το αφήσετε. Θα σας μείνει η πέτρα.

THE SULTAN'S GOLDEN CAKE

( Το χρυσό κέικ του Σουλτάνου)

Κέικ επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, γαρνιρισμένο με βερίκοκα,αχλάδια,κυδώνια και σύκα. Μαριναρισμένο για 2 χρόνια σε Τζαμαικανό ρούμι και αρωματισμένο με τρίμματα καραμελωμένης τρούφας. Χρειάζονται 72 ώρες για να παρασκευαστεί. Σερβίρεται σε χειροποίητο κουτί από καθαρό ασήμι με χρυσή σφραγίδα.

Θα το βρείτε στην Κωνσταντινούπολη, Cigaran Palace Kempinski

Τιμή : 1.000 $

THE MADELEINE TRUFFLE

(Η τρούφα Μαντλέν)

Παρασκευαστής ο Fritz Knipachildt, σας το παραδίδει με ιδιόχειρο σημείωμα γνησιότητας. Διατείθετε μόνον κατόπιν παραγγελίας, στην Mezzaluna του Μπανγκόγκ, αφού χρειάζεται 2 μέρες για να παρασκευαστεί το ένα αυτό τρουφάκι που κοστίζει : 200 $


BROWNIE EXTRAORDINAIRE WITH SAINT LOUIS

( Εξαιρετικό μπράουνι με κρύσταλλο Σεντ Λούις )

Το μικρό μπουκαλάκι ( καραφάκι ) που βλέπετε είναι από κρύσταλλο Saint Louis με βαποριζατέρ, αξίας 750 $, περιέχει δε ένα σπάνιο πορτό (1996 Quinta do Noval Nacional) το οποίο ψεκάζεται στο στόμα πριν απο κάθε μπουκιά.

Θα το βρείτε στο Νιου Τζέρσει, στο Ατλάντικ Σίτι, στο Brulee : The Dessert Experience.

Η τιμή είναι στα 1.000 $


GOLDEN OPULENCE SUNDAE

( Χλιδάτο χρυσό παγωτό )

Απλά πράγματα. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο.

Κόκκοι βανίλιας από την Ταΐτή, εμποτισμένοι σε απόσταγμα βανίλιας της Μαδαγασκάρης. Κολωνάτο ποτήρι απο κρύσταλλο Baccarat, καλυμμένο με (βρώσιμα) φύλλα χρυσού. Τρώγεται με χρυσό κουτάλι 18 καρατίων, ενώ το αφαλατωμένο γλυκό χαβιάρι στην κορυφή του, τρώγεται με ένα δεύτερο κουταλάκι απο σεντέφι. Τα κουταλάκια δεν είναι μέσα στην τιμή. Το ποτήρι όμως εάν σας αρέσει μπορείτε να το πάρετε γιατί το πληρώνετε.

Νέα Υόρκη, Serendipity 3

Τιμή : 1.000 $

No comments: